شعار روز جهانی دیابت»(سال 1398 ) از خانواده خود محافظت کنید» (Protect your Family) بوده و اسامی روزهای این هفته به ترتیب «دیابت، رسانه و خانواده»، «دیابت، آموزش و خانواده»، «دیابت، سازمان های مردم نهاد و خانواده»، «دیابت، تغذیه و خانواده»، «دیابت، خودمراقبتی و خانواده»، «دیابت، مشارکت های محلی و خانواده» و «دیابت، فعالیت بدنی و خانواده» است.
فدراسیون بینالمللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۱ و در پاسخ به رشد روزافزون دیابت در تمامی جوامع بشری، روز ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) را به نام روز جهانی دیابت نامگذاری کردند. این روز در سال ۲۰۰۶ توسط سازمان ملل متحد به عنوان یک روز رسمی در تقویم جهان ثبت گردید. روز جهانی دیابت، بزرگترین کمپین اطلاعرسانی در مورد دیابت است که هر ساله با محوریت مشخص و با شعاری که فدراسیون بینالمللی دیابت انتخاب میکند، در بیش از ۱۶۰ کشور دنیا برگزار میگردد.
اهداف اصلی که این کمپین دنبال میکند عبارتند از:
- اطلاعرسانی گسترده به جوامع، سیاستمداران و ذینفعان در سراسر دنیا برای توجه ویژه به دیابت
- اطلاعرسانی گسترده از فعالیتهای فدراسیون بینالمللی دیابت و نقشی که این نهاد در جهت ارتقای آگاهی دنیا ایفا میکند
ابتلای ۶۵ درصد میانسالان دیابتی به مشکلات اورولوژی
دکتر مهری مهراد، رئیس انجمن نورویورولوژی ایران گفت:
۶۵ درصد میانسالان مبتلا به دیابت در کشور مشکلات اورولوژی دارند و اگر درمان بهموقع انجام نشود، دچار ناتوانیهای جسمی میشوند.
دیابت و مسائل مربوط به سلامت اورولوژی ارتباط نزدیکی با هم دارند، دیابتیها مستعد عفونتهای دستگاه ادراری، مشکلات مثانه و اختلال عملکرد جنسی هستند چون این بیماری بهطور مستقیم بر جریان خون، اعصاب و عملکرد حسی بدن تأثیر میگذارد.
وجود مقدار فراوان قند در خون در درازمدت میتواند به بخشهای مختلف بدن مانند قلب، رگهای خونی، کلیهها، مثانه، دستگاه تناسلی و دستگاه عصبی آسیب وارد کند.
عوامل سبک زندگی سالم میتوانند به مراقبت از دیابت، مسائل مربوط به سلامت اورولوژی از جمله پیروی از رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سالم، ورزشکردن، مدیریت استرس، خواب کافی و سیگار نکشیدن کمک کند.
دیدگاه شما